مشاهده عفونت نادر قارچ سیاه در کرونای هندی + عوارض-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

مشاهده عفونت نادر قارچ سیاه در کرونای هندی + عوارض

پزشکان هندی اعلام کرده اند در میان بهبودیافتگان و بیماران نوعی عفونت به نام قارج سیاه دیده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۴ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 10
کد خبر: ۸۷۳۳۷

به گزارش راهبرد معاصر قارچ سیاه عفونت جدیدی است که در میان بهبودیافتگان و بیماران رو به بهبود کرونای هندی گزارش شده است. این گزارش از سوی پزشکان هندی همزمان با موج دوم کرونا در هند اعلام شده است.عفونت قارچ سیاه یا کپک سیاه با نام علمی موکورمایکوزیس یکی از عفونت های نادر است که به دلیل در معرض قرار گرفتن کپک موکور ایجاد می شود که به گفته دانشمندان در خاک، گیاهان، کود دامی و میوه و سبزیجات خراب وجود دارد. عفونت قارچ سیاه بر روس سینوس ها، مغز و ریه های اثرگذار است و برای افراد دیابتی و بیماران نقص ایمنی  خطرناک است. میزان مرگ . میر این عفونت قارچی 50 درصد است و ممکن است در اثر مصرف استروئیدها ایجاد شود. این در خالی است که استروئیدها یکی از روش های درمانی موثر برای درمان بیماران مبتلا به کرونا است که التهاب موجود در ریه را کاهش می دهد.

 

قارچ سیاه در کرونای هندی

 

موکورمایکوزیس چیست و در کدام بیماران ایجاد می شود؟

یک کارشناس ارشد میکروب شناسی با اشاره به اینکه ابتلا به بیماری‌های قارچی در افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند شایع است، گفت: دیابت (کتواسیدوز) و نوتروپنیا از عوامل مستعد کننده رشد "موکورمایکوزیس" هستند.

یک کارشناس ارشد میکروب شناسی با اشاره به اینکه ابتلا به بیماری‌های قارچی در افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند شایع است، گفت: دیابت (کتواسیدوز) و نوتروپنیا از عوامل مستعد کننده رشد "موکورمایکوزیس" هستند.

پیام بهزادی در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه موکورمایکوزیس به بیماری‌های عفونی متعددی اطلاق می‌شود، گفت: این بیماری‌ها توسط قارچ‌های راسته موراکلز (Mucorales) ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه عفونت قارچی موکورمایکوزیز برای انسان مهلک است و در بیشتر موارد منجر به مرگ افراد می‌شود، گفت: از عوامل مستعد کننده این عفونت می‌توان به دیابت (کتواسیدوز) و نوتروپنیا اشاره کرد و از حادترین اشکال عفونت، آلوده شدن سینوس‌های صورت است که می‌تواند بافت مغز را نیز درگیر کند.

 

کپک سیاه کرونای هندی

بهزادی گفت: مطالعات نشان می‌دهند که برای درمان موکورمایکوزیز باید عامل و یا عوامل مستعد کننده را درمان کرد و به موازات آن از داروهای ضدقارچی مانند آمفوتریسین B و عمل جراحی یاری گرفت.

وی افزود: بر اساس گزارش‌های ارائه شده، میزان ابتلا به موکورمایکوزیز در جهان بسیار پایین ولی میزان مرگ و میر در افراد مبتلا بین 50 تا 85 درصد بوده که رقم بسیار قابل توجهی است. همچنین، نژاد خاصی نسبت به این عفونت مستعد نیستند و اغلب ابتلا به موکورمایکوزیز در بین مردان و زنان یکسان است. سن افراد مبتلا نیز کاملا متفاوت است.

این کارشناس ارشد میکروب شناسی گفت: قارچ‌های اعضای خانواده موراسه آ (Mucoraceae) در همه جا انتشار دارند و این قارچ‌ها را می‌توان به راحتی از خاک و مواد در حال تجزیه جدا کرد. به علاوه، قارچ ریزوپوس (Rhizopus) که کپک نان نیز خوانده می‌شود به راحتی از نان بیات و کپک زده جدا می‌شود.

 

افراد دچار نقص سیستم ایمنی، به موکورمایکوزیس مبتلا می‌شوند

بهزادی با اشاره به اینکه انسان همواره در معرض قارچ‌های خانواده موراسه آ قرار دارد، گفت: به دلیل بیماری‌زایی پایین این گروه از قارچ‌ها، فقط افرادی که دارای نقص سیستم ایمنی هستند به این عفونت مبتلا می‌شوند. از جمله موارد نقص در سیستم ایمنی می‌توان به دیابت ملیتوس (بویژه به همراه کتواسیدوز)، مصرف گلوکوکورتیکواستروییدها، نوتروپنیا، انجام پیوند اعضا و سوختگی‌های بدن اشاره کرد.

وی با تاکید بر اینکه مهمترین راه ابتلا به موکورمایکوزیس، استنشاق کنیدیوم‌های قارچی است، گفت: بلع و ضربه و جراحات از دیگر روش‌های آلودگی به این عفونت هستند. اعضای خانواده موراسه آ در بافت بدن انسان، از طریق هیف‌های خود رشد می‌کنند.

بهزادی یادآور شد: بررسی‌ها نشان می‌دهند که با گسترش اسپورهای قارچی در بافت‌های زنده بدن آدمی، هیف‌ها به رگ‌های خونی حمله می کنند و مرگ بافتی، نکروز و انسداد رگ‌های خونی را که در نتیجه لخته شدن خون صورت می‌گیرد، سبب می‌شوند.

این کارشناس ارشد میکروب شناسی گفت: از آنجایی که نوتروفیل‌ها مهمترین عامل دفاعی بدن علیه این قارچ‌ها هستند، افراد مبتلا به نوتروپنیا یا انواع دیابت و نیز آنهایی که از داروهای استروییدی استفاده می‌کنند، نوتروفیل‌های آنها غیرفعال می شود و در معرض ابتلا به عفونت موکورمایکوزیز قرار می گیرند. به ندرت، این عفونت در افراد مبتلا به ایدز نیز مشاهده شده است.

وی با اشاره به اینکه تظاهرات بالینی موکورمایکوزیس به جایگاه آناتومی بدن بستگی دارد، گفت: شایع‌ترین نوع آن موکورمایکوزیس بینی – مغزی است که در این حالت، نشانه‌های بالینی به صورت علایم یک طرفه تظاهر می‌کنند که شامل سردرد، درد عصب صورت، بی حسی، تب، حجیم شدن بینی نمایان می شود و به مرور موجب سیاه شدن بینی می‌شود.

 

شیوع کرونای هندی

 

دوبینی از علایم ثانویه ابتلا به موکورمایکوزیس

بهزادی خاطرنشان کرد: در ابتدا عفونت موکورمایکوزیز به صورت سینوزیت تظاهر می‌کند، اما به تدریج که هیف‌های قارچی به اعصاب چشم و رگ‌ها حمله می‌ کنند، نشانه‌های بالینی آن در قالب دوبینی و از دست دادن کامل بینایی ظاهر می‌شوند. بروز علائم مرحله پایانی عفونت در بیمار، نشان دهنده تشخیص ضعیف نخستین متخصص است.

وی بیشتر موارد، بیماران مبتلا به این گروه از موکورمایکوزیس را دیابتی‌ها عنوان کرد و افزود: سایر مبتلایان را افراد مبتلا به نوتروپنیای بدخیم و یا افراد مصرف کننده آنتی بیوتیک‌های با دامنه اثر گسترده تشکیل می‌دهند.

این کارشناس ارشد میکروب شناسی با اشاره به اینکه تشخیص موکورمایکوزیس با بررسی نمونه‌های بیوپسی از بافت‌های آلوده امکان پذیر است، گفت: نمونه برداری از بافت‌های آلوده به کمک سواب و یا تخلیه محتویات آنها برای تشخیص آزمایشگاهی مناسب نیستند.

 

علائم کرونای هندی

بهزادی افزود: شمارش کامل سلول‌های خونی برای شناسایی نوتروپنیا باید انجام شود. استفاده از نوارهای آماده که به صورت همزمان گلوکز خون، بی کربنات و الکترولیت‌ها را نشان می‌دهند برای شناسایی هموستازی و اسیدوز بسیار سودمند است.

وی یادآور شد: بررسی میزان آهن، برای تعیین مقدار بیش از حد آهن که به صورت سطح بالای فریتین و ظرفیت پایین کل آهن متصل‌ شده قابل تشخیص هستند، از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی در پایان تصریح کرد: آنچه که بیش از هر نکته اهمیت دارد پیشگیری از ابتلا به عفونت و یا تشخیص سریع عفونت در افراد است.

مطالب مرتبط
ارسال نظر